400-101 Guide

400-101 Exam Royal Pack (In Stock.)

 
  • Cisco
  • Exam Number/Code 400-101
  • Product Name CCIE Routing and Switching (v5.0)
  • Questions and Answers
  • 911 Q&As
  • Last Updated
  • Jun 18,2018
  • List Price
  • $128.99
  • Price
  • Today 49.99 USD

Free TrialVersion: demo Buy Now 50% OFF

10 tips on 400 101 pdf

Exam Code: 400 101 ccie (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: CCIE Routing and Switching (v5.0)
Certification Provider: Cisco
Free Today! Guaranteed Training- Pass ccie 400 101 dumps Exam.

Q111. Which feature of Cisco IOS XE Software allows for platform-independent code abstraction? 

A. its security 

B. Common Management Enabling Technology 

C. the Linux-based environment 

D. its modularity 

Answer:


Q112. Which two statements about IS-IS wide metrics are true? (Choose two.) 

A. The wide metric is a 24-bit field. 

B. The maximum link metric is 16777215. 

C. R3 and R4 periodically advertise PNSP messages to synchronize the IS-IS database. 

D. IS-IS devices that are enabled with wide metrics can become neighbors with a device that uses standard metrics. 

E. The maximum link metric is 4261412864. 

F. The maximum path metric is 16777215. 

Answer: A,B 


Q113. Which two statements are true about VPLS? (Choose two.) 

A. It can work over any transport that can forward IP packets. 

B. It provides integrated mechanisms to maintain First Hop Resiliency Protocols such as HSRP, VRRP, or GLBP. 

C. It includes automatic detection of multihoming. 

D. It relies on flooding to propagate MAC address reachability information. 

E. It can carry a single VLAN per VPLS instance. 

Answer: D,E 

Explanation: 

VPLS relies on flooding to propagate MAC address reachability information. Therefore, flooding cannot be prevented. 

VPLS can carry a single VLAN per VPLS instance. To multiplex multiple VLANs on a single instance, VPLS uses IEEE QinQ. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/products/collateral/switches/nexus-7000-series-switches/white_paper_c11-574984.html 


Q114. Which two statements about NPTv6 are true? (Choose two.) 

A. The translation is invisible to applications that hard code IP information within the application logic. 

B. It is a one-way stateful translation for the IPv6 address. 

C. Translation is 1:1 at the network layer. 

D. It is a two-way stateless translation for the network prefix. 

Answer: C,D 

Explanation: 

This document describes a stateless, transport-agnostic IPv6-to-IPv6 Network Prefix Translation (NPTv6) function that provides the address-independence benefit associated with IPv4-to-IPv4 NAT (NAPT44) and provides a 1:1 relationship between addresses in the "inside" and "outside" prefixes, preserving end-to-end reachability at the network layer NPTv6 Translation is stateless, so a "reset" or brief outage of an NPTv6 Translator does not break connections that traverse the translation function, and if multiple NPTv6 Translators exist between the same two networks, the load can shift or be dynamically load shared among them. NPTv6 is defined to include a two-way, checksum-neutral, algorithmic translation function, and nothing else. 

Reference: https://tools.ietf.org/html/rfc6296 


Q115. Refer to the exhibit. 

Which additional configuration is necessary for R1 and R2 to become OSPF neighbors? 

A. R1 

router ospf 1 

no passive-interface Fastethernet0/0 

B. R2 

router ospf 10 

no network 10.1.1.6 0.0.0.0 area 0 

network 10.1.1.6 0.0.0.0 area 1 

C. R1 

interface FastEthernet0/0 

ip ospf mtu-ignore 

R2 

interface FastEthernet0/1 

ip ospf mtu-ignore ! 

D. R1 

no router ospf 1 

router ospf 10 

network 10.1.1.5 0.0.0.0 area 0 

Answer:

Explanation: 

Because the passive interface default command is used, by default all interfaces are passive and no neighbors will form on these interfaces. We need to disable passive interface on the link to R2 by using the “no passive-interface Fastethernet0/0” on R1 under OSPF. 


Q116. Which problem can result when private AS numbers are included in advertisements that are sent to the global Internet BGP table? 

A. The prefixes sent with private AS numbers are always discarded on the Internet. 

B. The prefixes sent with private AS numbers are always tagged as invalid on the Internet. 

C. The prefixes sent with private AS numbers lack uniqueness, which can lead to a loss of connectivity. 

D. The prefixes sent with private AS numbers are sometimes tagged as invalid on the Internet. 

Answer:

Explanation: 

Private AS numbers are not meant to be used for global Internet BGP routing, as they are assigned locally and can be used by any organization. They are meant to enable BGP within a enterprise or VPN, but since these numbers can be used by any organization they are not unique and could cause connectivity loss if leaked to the Internet. 


Q117. Which two statements about path selection are true? (Choose two.) 

A. If there are multiple equal matches between OSPF processes, the path with the lowest OSPF PID is chosen. 

B. If the backdoor command is configured on a BGP network, the route is advertised with an AD of 20. 

C. If an OSPF E2 route has an AS of 90, that path is preferred over an OSPF IA route with an AD of 110. 

D. If there are multiple equal matches between the same protocols on an EIGRP network, the preferred path will be EIGRP with the highest AS. 

E. If IS-IS has multiple routes with the same prefix-length, it will prefer Level 1 routes over Level 2 routes. 

Answer: A,E 


Q118. Which two statements are true about unicast RPF? (Choose two.) 

A. Unicast RPF requires CEF to be enabled. 

B. Unicast RPF strict mode works better with multihomed networks. 

C. Unicast RPF strict mode supports symmetric paths. 

D. Unicast RPF strict mode supports asymmetric paths. 

E. CEF is optional with Unicast RPF, but when CEF is enabled it provides better performance. 

Answer: A,C 

Explanation: 

Unicast RPF requires Cisco express forwarding (CEF) to function properly on the router. 

Strict Versus Loose Checking Mode 

The Unicast RPF in Strict Mode feature filters ingress IPv4 traffic in strict checking mode and forwards packets only if the following conditions are satisfied. 

. An IPv4 packet must be received at an interface with the best return path (route) to the packet source (a process called symmetric routing). There must be a route in the Forwarding Information Base (FIB) that matches the route to the receiving interface. Adding a route in the FIB can be done via static route, network statement, or dynamic routing. 

. IPv4 source addresses at the receiving interface must match the routing entry for the interface. 

References: 

http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/12_2/security/configuration/guide/fsecur_c/scfrpf. html 

http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/12_0s/feature/guide/srpf_gsr.html 


Q119. Refer to the exhibit. 

Which three statements about the output are true? (Choose three.) 

A. An mrouter port can be learned by receiving a PIM hello packet from a multicast router. 

B. This switch is configured as a multicast router. 

C. Gi2/0/1 is a trunk link that connects to a multicast router. 

D. An mrouter port is learned when a multicast data stream is received on that port from a multicast router. 

E. This switch is not configured as a multicast router. It is configured only for IGMP snooping. 

F. IGMP reports are received only on Gi2/0/1 and are never transmitted out Gi2/0/1 for VLANs 10 and 20. 

Answer: A,B,C 

Explanation: 

In this example, the switch has been configured as a multicast router since IGMP snooping has been enabled. All mrouters can learn about other mrouters by receiving a PIM hello packet from another multicast router. Also, since two different VLANs are being used by the same port of gi 2/0/1, it must be a trunk link that connects to another multicast router. 


Q120. When you migrate a network from PVST+ to rapid-PVST+, which two features become inactive? (Choose two.) 

A. Root guard 

B. Loop guard 

C. UplinkFast 

D. UDLD 

E. BackboneFast 

F. Bridge Assurance 

Answer: C,E 

Explanation: 

It is good to know the UplinkFast and BackboneFast behavior before you start the migration process. 

Here, the Access1 switch runs Cisco IOS. This output is taken before migration to the rapid-PVST+ mode: 

Access1#show spanning-tree vlan 10 

VLAN0010 

Spanning tree enabled protocol ieee 

Root ID Priority 24586 

Address 0015.63f6.b700 

Cost 3019 

Port 107 (FastEthernet3/0/1) 

Hello Time 2 sec Max Age 20 sec Forward Delay 15 sec 

Bridge ID Priority 49162 (priority 49152 sys-id-ext 10) 

Address 000f.f794.3d00 

Hello Time 2 sec Max Age 20 sec Forward Delay 15 sec 

Aging Time 300 

Uplinkfast enabled 

Interface Role Sts Cost Prio.Nbr Type 

Fa3/0/1 Root FWD 3019 128.107 P2p 

Fa3/0/2 Altn BLK 3019 128.108 P2p 

Access1#show spanning-tree summary 

Switch is in pvst mode 

Root bridge for: none 

Extended system ID is enabled 

Portfast Default is disabled 

PortFast BPDU Guard Default is enabled 

Portfast BPDU Filter Default is disabled 

Loopguard Default is disabled 

EtherChannel misconfig guard is enabled 

UplinkFast is enabled 

BackboneFast is enabled 

Configured Pathcost method used is short 

Name Blocking Listening Learning Forwarding STP Active 

VLAN0010 1 0 0 1 2 

VLAN0020 1 0 0 1 2 

2 vlans 2 0 0 2 4 

This output is taken after the mode is changed to rapid-PVST+: 

Access1#show spanning-tree vlan 10 

VLAN0010 

Spanning tree enabled protocol rstp 

Root ID Priority 24586 

Address 0015.63f6.b700 

Cost 3019 

Port 107 (FastEthernet3/0/1) 

Hello Time 2 sec Max Age 20 sec Forward Delay 15 sec 

Bridge ID Priority 49162 (priority 49152 sys-id-ext 10) 

Address 000f.f794.3d00 

Hello Time 2 sec Max Age 20 sec Forward Delay 15 sec 

Aging Time 300 

UplinkFast enabled but inactive in rapid-pvst mode 

Interface Role Sts Cost Prio.Nbr Type 

Fa3/0/1 Root FWD 3019 128.107 P2p 

Fa3/0/2 Altn BLK 3019 128.108 P2p 

Access1#show spanning-tree summary 

Switch is in rapid-pvst mode 

Root bridge for: none 

Extended system ID is enabled 

Portfast Default is disabled 

PortFast BPDU Guard Default is enabled 

Portfast BPDU Filter Default is disabled 

Loopguard Default is disabled 

EtherChannel misconfig guard is enabled 

UplinkFast is enabled but inactive in rapid-pvst mode 

BackboneFast is enabled but inactive in rapid-pvst mode 

Configured Pathcost method used is short 

Name Blocking Listening Learning Forwarding STP Active 

VLAN0010 1 0 0 1 2 

VLAN0020 1 0 0 1 2 

2 vlans 2 0 0 2 4 

You can see in the show spanning-tree summary command output that UplinkFast and BackboneFast are enabled, but are inactive in rapid-PVST mode. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/switches/catalyst-6500-series-switches/72836-rapidpvst-mig-config.html#upback1 


To know more about the 400-101, click here.

Tagged as : Cisco 400-101 Dumps, Download 400-101 pdf, 400-101 VCE, 400-101 pass4sure, examcollection 400-101